Brambory se špenátem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Špenát listový čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 35.6 mg
  • Draslík 718.9 mg
  • Vláknina 8331.3 mg
  • Vitamín A 8331.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V cedníku necháme rozmrazit špenát, aby voda mohla odtékat. Oloupeme a na plátky nakrájíme brambory.

  • 2

    Rozehřejeme na pánvi olej a opečeme plátky brambor.

  • 3

    Oloupeme a prolisujeme česnek a přidáme k opečeným bramborám. Osolíme a opepříme. Omyjeme a na plátky nakrájíme rajčata.

  • 4

    Rozehřejeme v hrnci máslo a podusíme krátce špenát.

  • 5

    Vymažeme máslem zapékací mísu a vrstvíme střídavě bramborové plátky, špenát a rajčata.

  • 6

    První a poslední vrstvu tvoří brambory.

  • 7

    Zalijeme smetanou a 40 minut zapečeme ve vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu