Brambory se špenátem a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 21 g
- Sodík 75 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 35.6 mg
- Draslík 718.9 mg
- Vláknina 8331.3 mg
- Vitamín A 8331.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V cedníku necháme rozmrazit špenát, aby voda mohla odtékat. Oloupeme a na plátky nakrájíme brambory.
-
2
Rozehřejeme na pánvi olej a opečeme plátky brambor.
-
3
Oloupeme a prolisujeme česnek a přidáme k opečeným bramborám. Osolíme a opepříme. Omyjeme a na plátky nakrájíme rajčata.
-
4
Rozehřejeme v hrnci máslo a podusíme krátce špenát.
-
5
Vymažeme máslem zapékací mísu a vrstvíme střídavě bramborové plátky, špenát a rajčata.
-
6
První a poslední vrstvu tvoří brambory.
-
7
Zalijeme smetanou a 40 minut zapečeme ve vyhřáté troubě.