Lilek s masem a rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 964 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 70 g
- Sodík 232 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 310.4 mg
- Draslík 1111.6 mg
- Vláknina 16404.8 mg
- Vitamín A 16404.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve studené vodě propláchneme rýži a dáme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím horké vody a dusíme do měkka.
-
2
Oloupeme lilek, pokrájíme na centimetrové plátky, které obalíme v mouce a na oleji osmahneme.
-
3
Oloupeme a nakrájíme cibuli, papriku zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky, rajčata nakrájíme na kolečka.
-
4
Sádlo rozehřejeme v hrnci a osmahneme na něm cibuli, přidáme zelenou papriku a osmahneme. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a promícháme. Zalijeme polovinou smetany a 30 minut dusíme. Necháme vychladnout a vmícháme celá vejce.
-
5
Do vymazané zapékací mísy dáme vrstvu masové směsi, kterou poklademe plátky opečeného lilku a pokapeme smetanou, vrstvy střídáme. Poslední vrstvu dáme masovou směs, kterou poklademe nakrájenými rajčaty.
-
6
Pokapeme smetanou a 30 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.