Zapečené zelné závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 33 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 93.4 mg
- Draslík 368.4 mg
- Vláknina 974.3 mg
- Vitamín A 974.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme zelí, zbavíme ovadlých listů a odlomíme 6 velkých listů, které spaříme v horké vodě. Pokrájíme zbytek zelí na nudličky.
-
2
Na malé kousky nakrájíme oloupanou cibuli.
-
3
Smícháme rajčatový protlak se 100ml vody.
-
4
V hrnci zpěníme na lžíci sádla polovinu cibule a přidáme nakrájené zelí, podlijeme trochou vody a osolíme. Dusíme do poloměkka na mírném ohni.
-
5
Na pánvi zpěníme na zbytku sádla zbytek cibule, přidáme mleté maso a osmahneme do hněda za stálého míchání.
-
6
Vmícháme do hotového masa vařenou rýži, osolíme a opepříme. Rozdělíme masovou směs na spařené zelné listy.
-
7
Listy sbalíme do závitku od silnějšího konce k tenčímu.
-
8
Vymažeme sádlem pekáč, rozložíme na dno polovinu zelí, na zelí vyskládáme závitky a přikryjeme další vrstvou zelí. Zalijeme rozředěným protlakem a 20 minut pečeme.
-
9
Zalijeme pokrm zakysanou smetanou a zapékáme 15 minut.
-
10
Podáváme s chlebem.