Karbanátky zapečené s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 50 g Tuk
  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 6 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 827 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 399 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 144.6 mg
  • Draslík 1077.5 mg
  • Vláknina 9373.9 mg
  • Vitamín A 9373.9 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme brambory ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a rozpůlíme.

  • 2

    Nakrájený rohlík namočíme do mléka a vymačkáme.

  • 3

    Oloupeme a nakrájíme cibuli. Na dvou lžících oleje osmahneme polovinu cibule.

  • 4

    Opečenou cibuli a vymačkaný rohlík vmícháme do mletého masa, osolíme, opepříme a přidáme sladkou papriku. Vytvarujeme 4 karbanátky, které osmahneme na pánvi po obou stranách 3 minuty.

  • 5

    Přidáme mouku a zapražíme, zalijeme masovým vývarem a vmícháme zakysanou smetanu.

  • 6

    Vymažeme pekáč a doprostřed položíme karbanátky. Půlky brambor narovnáme vedle karbanátků a brambory přelijeme připravenou smetanovou omáčkou. Posypeme nastrouhaným sýrem, strouhankou a zelenou petrželkou.

  • 7

    30 minut pečeme ve vyhřáté troubě.

  • 8

    Podáváme s nakládanou okurkou.

Komentáře k receptu