Karbanátky zapečené s bramborami
Suroviny
- 500 g Brambory
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 50 g Tuk
- 500 g Vepřové maso mleté
- 100 ml Mléko polotučné
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 200 ml Zakysaná smetana
- 2 ks Cibule
- 1 ks Rohlíky bílé
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 6 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 827 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 63 g
- Sodík 399 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 144.6 mg
- Draslík 1077.5 mg
- Vláknina 9373.9 mg
- Vitamín A 9373.9 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme brambory ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a rozpůlíme.
-
2
Nakrájený rohlík namočíme do mléka a vymačkáme.
-
3
Oloupeme a nakrájíme cibuli. Na dvou lžících oleje osmahneme polovinu cibule.
-
4
Opečenou cibuli a vymačkaný rohlík vmícháme do mletého masa, osolíme, opepříme a přidáme sladkou papriku. Vytvarujeme 4 karbanátky, které osmahneme na pánvi po obou stranách 3 minuty.
-
5
Přidáme mouku a zapražíme, zalijeme masovým vývarem a vmícháme zakysanou smetanu.
-
6
Vymažeme pekáč a doprostřed položíme karbanátky. Půlky brambor narovnáme vedle karbanátků a brambory přelijeme připravenou smetanovou omáčkou. Posypeme nastrouhaným sýrem, strouhankou a zelenou petrželkou.
-
7
30 minut pečeme ve vyhřáté troubě.
-
8
Podáváme s nakládanou okurkou.