Lonac

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Lilek
  • 200 g Rajčata
  • 400 g Vepřové maso libové
  • 200 g Paprikové lusky čerstvé
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 72.8 mg
  • Draslík 450 mg
  • Vláknina 7405 mg
  • Vitamín A 7405 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2531 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do olejem vymaštěného keramického hrnce dáme střídavě vrstvy vepřového masa nakrájeného na kostičky, rajčat, vrstvu fazolových lusků, paprikových lusků a vrstvu lilků. Vše osolíme a přidáme česnek.

  • 2

    Hrnec potom ovážeme navlhčeným pergamenovým papírem, na několika místech propíchneme špejlí a pokrm dusíme v troubě doměkka.

Komentáře k receptu