Jehněčí se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 800 g Jehněčí maso
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 727 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 198.7 mg
  • Draslík 795.9 mg
  • Vláknina 8713 mg
  • Vitamín A 8713 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1903.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme a obalíme v polovině dávky mouky. Dáme na rozpálené sádlo opéci dorůžova. Maso vyjmeme.

  • 2

    Ve zbylém tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli i s natí.

  • 3

    Špenát omyjeme a hrubě nasekáme. Opečené maso a špenát vložíme na cibulový základ, podlijeme a dusíme. Když je maso měkké, zaprášíme je zbylou moukou a povaříme.

  • 4

    Podáváme s kyselou smetanou.

Komentáře k receptu