Námořnické maso po bulharsku
Suroviny
- 600 g Hovězí svíčková
- 120 g Šunka dušená
- 160 g Žampiony čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Protlak rajčatový
- 2 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Víno červené
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 12 g
- Sodík 284 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 86.7 mg
- Draslík 823.6 mg
- Vláknina 3499.8 mg
- Vitamín A 3499.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a podusíme je na másle.
-
2
Ze svíčkové nakrájíme nudličky, osolíme a opepříme. Na oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso a podusíme.
-
3
Před koncem dušení přidáme rajčatový protlak, víno, šunku nakrájenou na nudličky, oloupaná, na čtvrtky nakrájená rajčata bez jader a nakonec podušené žampiony.
-
4
Podáváme se špagetami.