Lilek s cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Lilek
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Citrony
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 122 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 668.6 mg
  • Vláknina 20775 mg
  • Vitamín A 20775 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 92.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek upečeme po všech stranách v troubě. Po upečení musí být měkký, slupka je černá, ale ne spálená. Lilek oloupeme a omyjeme. Na prkénku z něj vymačkáme šťávu, rozsekáme jej nožem a dáme do porcelánové mísy.

  • 2

    V míse lilek smícháme s olejem a mícháme tak dlouho, až hmota zbělí. Přidáme citronovou šťávu, sůl a nastrouhaný česnek.

  • 3

    Podáváme s drobně nakrájenou cibulí a zdobíme dílky rajčat.

Komentáře k receptu