Pak-čoi s vejci

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 700 g Zelí čínské
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Chilli paprička
  • 4 ks Vejce křepelčí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Mléko kokosové
  • 4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 154 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 92.8 mg
  • Draslík 688.9 mg
  • Vláknina 7739.8 mg
  • Vitamín A 7739.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čínské zelí očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Chilli papričky rozpůlíme, odstraníme semínka, omyjeme a nakrájíme najemno.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a orestujeme nejprve cibuli a chilli papričky. Přidáme zelí a krátce podusíme. Poté vmícháme rajčata nakrájená na kousky, sójovou omáčku a kokosové mléko. Ochutíme solí a pepřem a dusíme 10-15min.

  • 3

    Pikantní zeleninu podáváme s křepelčími vejci, která uvaříme natvrdo.

Komentáře k receptu