Vejce v kelímku se sardelemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 30 g Sardelové řezy
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 414 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 275.5 mg
  • Draslík 119.5 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Keramické zapékací mističky vymažeme máslem a do každé vyklepneme jedno vejce. Osolíme, opepříme a na každé vejce položíme jeden sardelový řez a několik proužků sýru. Zbylé sardelové řezy utřeme s máslem.

  • 2

    Mističky srovnáme na plech a dáme péci do trouby. Když vejce ztuhnou, dáme do každé mističky ještě kousek sardelového másla a dopečeme.

  • 3

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu