Kuře po srbsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Kuře
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1120 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 164 g
  • Sodík 748 mg
  • Bílkoviny 85 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 337.5 mg
  • Draslík 1419 mg
  • Vláknina 13412.2 mg
  • Vitamín A 13412.2 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 107.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté kuře rozdělíme na čtyři porce, osolíme, opepříme a opečeme dozlatova.

  • 2

    Maso vyjmeme a na celé dávce oleje osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a podlijeme vodou. Přidáme porce kuřete, na kostičky nakrájenou slaninu a dusíme. Když je maso měkké, porce vyjmeme a vykostíme.

  • 3

    Do vydušeného základu přidáme oloupaná, nakrájená rajčata bez jader, podusíme a nakonec přilijeme kyselou smetanu s citronovou šťávou. Omáčku necháme vychladnout a potom do ní vložíme porce kuřete.

Komentáře k receptu