Kuře po srbsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1120 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 164 g
- Sodík 748 mg
- Bílkoviny 85 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 337.5 mg
- Draslík 1419 mg
- Vláknina 13412.2 mg
- Vitamín A 13412.2 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 107.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté kuře rozdělíme na čtyři porce, osolíme, opepříme a opečeme dozlatova.
-
2
Maso vyjmeme a na celé dávce oleje osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a podlijeme vodou. Přidáme porce kuřete, na kostičky nakrájenou slaninu a dusíme. Když je maso měkké, porce vyjmeme a vykostíme.
-
3
Do vydušeného základu přidáme oloupaná, nakrájená rajčata bez jader, podusíme a nakonec přilijeme kyselou smetanu s citronovou šťávou. Omáčku necháme vychladnout a potom do ní vložíme porce kuřete.