Taštičky povidlové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 1 ks Povidla švestková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Skořice mletá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 hrnek Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2285 kcal
  • Sacharidy 230 g
  • Tuky 151 g
  • Sodík 134 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 254.4 mg
  • Draslík 197.8 mg
  • Vláknina 20326.7 mg
  • Vitamín A 20326.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál vysypeme mouku a uděláme uprostřed důlek.

  • 2

    Smícháme vejce se solí a necháme stát 5 minut, aby byla barva žloutku výraznější.

  • 3

    Nalijeme do důlku, smícháme s moukou, přičemž postupujeme od okrajů ke středu.

  • 4

    Přiléváme postupně vodu.

  • 5

    Vypracujeme rukama hladké těsto, které se nesmí lepit.

  • 6

    Můžeme přidat dle potřeby mouku.

  • 7

    Vytvarujeme bochánek, který potřeme tence olejem a necháme odpočinout pod hrncem 30 minut.

  • 8

    Vyválíme těsto na tenkou placku, nakrájíme čtverce 8 cm.

  • 9

    Do středu každého čtverce dáme lžičku povidel.

  • 10

    Přeložíme čtvereček na polovinu, vznikne trojúhelník.

  • 11

    Stiskneme okraje.

  • 12

    Dáme do mírně osolené vody a vaříme krátce.

  • 13

    Jak taštičky vyplavou na povrch, vyndáme je cedníkem, prolijeme studenou vodou a necháme okapat.

  • 14

    Rozehřejeme na pánvi tuk a taštičky po obou stranách osmahneme.

  • 15

    Posypeme cukrem a skořicí.

  • 16

    Taštičky neprolité studenou vodou nemusíme opékat.

  • 17

    Můžeme podávat hned omaštěné rozehřátým máslem.

Komentáře k receptu