Taštičky povidlové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2285 kcal
- Sacharidy 230 g
- Tuky 151 g
- Sodík 134 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 254.4 mg
- Draslík 197.8 mg
- Vláknina 20326.7 mg
- Vitamín A 20326.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vál vysypeme mouku a uděláme uprostřed důlek.
-
2
Smícháme vejce se solí a necháme stát 5 minut, aby byla barva žloutku výraznější.
-
3
Nalijeme do důlku, smícháme s moukou, přičemž postupujeme od okrajů ke středu.
-
4
Přiléváme postupně vodu.
-
5
Vypracujeme rukama hladké těsto, které se nesmí lepit.
-
6
Můžeme přidat dle potřeby mouku.
-
7
Vytvarujeme bochánek, který potřeme tence olejem a necháme odpočinout pod hrncem 30 minut.
-
8
Vyválíme těsto na tenkou placku, nakrájíme čtverce 8 cm.
-
9
Do středu každého čtverce dáme lžičku povidel.
-
10
Přeložíme čtvereček na polovinu, vznikne trojúhelník.
-
11
Stiskneme okraje.
-
12
Dáme do mírně osolené vody a vaříme krátce.
-
13
Jak taštičky vyplavou na povrch, vyndáme je cedníkem, prolijeme studenou vodou a necháme okapat.
-
14
Rozehřejeme na pánvi tuk a taštičky po obou stranách osmahneme.
-
15
Posypeme cukrem a skořicí.
-
16
Taštičky neprolité studenou vodou nemusíme opékat.
-
17
Můžeme podávat hned omaštěné rozehřátým máslem.