Brukev v bílé omáčce s koprem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 821 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 51 g
- Sodík 823 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 76.5 mg
- Draslík 1557.8 mg
- Vláknina 28764 mg
- Vitamín A 28764 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 167.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a na kostičky nakrájíme brukve, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a osolíme.
-
2
Připravíme z tuku a mouky světlou jíšku, zředíme ji a povaříme s mlékem.
-
3
Spojíme měkké brukve s povařenou jíškou a promícháme s kysanou smetanou.
-
4
Do hotového pokrmu zamícháme polovinu kopru a druhou polovinou kopru posypeme brukev až na talíři.
-
5
Podáváme k vařenému hovězímu masu s brambory.