Kuřecí prsa s fazolkami
Suroviny
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 300 g Kuřecí prsa
- 150 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 24 g
- Sodík 634 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 123.4 mg
- Draslík 794.2 mg
- Vláknina 5668.3 mg
- Vitamín A 5668.3 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky omyjeme, vložíme do vody se špetkou soli a cca 5min povaříme. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
V pánvi rozehřejem lžíci másla a krátce na něm orestujeme nadrobno nasekaný česnek. Poté přisypeme fazolky a majoránku a restujeme ještě cca 4min. Uchováme teplé.
-
3
Maso omyjeme, osušíme, případně rozkrojíme na menší plátky. Z obou stran ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozpálíme zbytek másla a maso po obou stranách osmahneme. Steaky vyjmeme a uchováme v teple s fazolkami.
-
4
Do pánve vlijeme vývar a vaříme dokud se tekutina neodpaří cca na polovinu množství. Mouku promícháme s trochou másla, přidáme k vývaru a mícháme dokud se máslo nerozpustí a omáčka nezhoustne. Ochutíme citronovou šťávou a vmícháme smetanu. Dochutíme solí a pepřem.
-
5
Maso podáváme s fazolkami, přelité smetanovou omáčkou.