Kachna divoká pečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 9734 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 912 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 255 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 300 mg
- Draslík 540.3 mg
- Vláknina 6559 mg
- Vitamín A 6559 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 308.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu osolíme zevnitř i zvenčí, opepříme a potřeme máslem.
-
2
Pečeme v předehřáté troubě 90 minut při 200 stupních.
-
3
Občas podléváme teplou vodou a vypečenou šťávou.
-
4
Upečenou kachnu nakrájíme na porce a dáme na teplo.
-
5
Do šťávy přilijeme červené víno a prohřejeme.
-
6
Můžeme kachnu ozdobit višněmi.
-
7
Šťávu podáváme zvlášť.
-
8
Kachnu podáváme s bramborovou kaší nebo s bramborovými krokety.