Slepičí frikasé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4088 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 199 g
- Sodík 1387 mg
- Bílkoviny 490 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 2678.6 mg
- Draslík 4028.5 mg
- Vláknina 2902.4 mg
- Vitamín A 2902.4 mg
- Vitamín B6 8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.5 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 164.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Doměkka uvaříme v litru slané vodě slepici a necháme ve vývaru vychladnout.
-
2
Stáhneme kůži, maso vykostíme a nakrájíme na větší kostičky.
-
3
Připravíme světlou jíšku z másla a mouky, kterou rozředíme 500ml slepičího vývaru a povaříme.
-
4
Vmícháme žloutky, smetanu, víno a citrónovou šťávu a kůru.
-
5
Přidáme nakrájené maso, prohřejeme, ale nevaříme a podáváme posypané nasekanou petrželkou.
-
6
Slepičí frikasé podáváme s rýží, vařenými brambory, květákem a chřestem.