Krocan pečený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 8815 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 519 g
- Sodík 6085 mg
- Bílkoviny 960 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 3298 mg
- Draslík 12698 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 19.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 16.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 66 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme krocana, zevnitř i zvenčí osolíme.
-
2
Na nudličky nakrájíme slaninu a třetinou protkneme prsíčka. Zbylou slaninu dáme do pekáče, zalijeme 300ml vody a krocana prsíčkama dolů dáme na pekáč.
-
3
Pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů za stálého podlévání a polévání vypečenou šťávou 180 minut.
-
4
Po polovině pečení krocana obrátíme.
-
5
Před dopečení zalijeme koňakem a na chvíli dáme ještě do trouby. Naporcujeme a podáváme.
-
6
Šťávu rozředíme malým množstvím vody a podáváme zvlášť.
-
7
Jako přílohu podáváme červené zelí dušené na víně, houskové nebo bramborové knedlíky nebo bramborovou kaši a čerstvý salát.