Platýs s fazolemi
Suroviny
- 500 g Bambusové výhonky
- 200 g Fazole červené sterilované
- 800 g Platýz - filety
- 1 ks Citrony
- 3 ks Salát mořský (řasy)
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 6 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 13 g
- Sodík 427 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 2089.5 mg
- Vláknina 14202.8 mg
- Vitamín A 14202.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 87.4 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Platýse očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Pokapeme citronovou šťávou a ochutíme solí a pepřem.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a rybu na něm cca 4min opečeme.
-
3
Fazole necháme okapat. Směs výhonků propláchneme, necháme okapat a splečně s fazolemi přidáme do pánve. Za stálého míchání opékáme cca 3-4min. Ochutíme sójovou omáčkou.
-
4
Na suché pánvi opečeme z jedné strany mořské řasy a rozdrobíme je.
-
5
Rybu rozdělíme na talíře, obložíme citronem rozkrojeným na osminky, posypeme mořskými řasami a podáváme.