Pstruh na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Pstruh
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Šalvěj čerstvá
  • 0.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 300 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 118.4 mg
  • Draslík 835.2 mg
  • Vláknina 2238 mg
  • Vitamín A 2238 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané a omyté pstruhy osolíme uvnitř i zevně a dovnitř vložíme lístky šalvěje.

  • 2

    Rozehřejeme na pánvi máslo, pstruhy dáme vedle sebe a pečeme 15 minut. Pánví občas zamícháme, aby se kůže nepřichytila.

  • 3

    5 minut před dopečením přidáme nakrájené žampiony a podusíme.

  • 4

    Hotové pstruhy dáme na předehřátou mísu, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu