Sekané telecí maso smažené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí maso přední
  • 100 g Strouhanka
  • 200 ml Olej stolní
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 809 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 348.2 mg
  • Draslík 472.3 mg
  • Vláknina 2498.8 mg
  • Vitamín A 2498.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na plátky nakrájíme telecí maso, naklepeme a najemno nasekáme nebo hrubě umeleme.

  • 2

    Osolíme, opepříme, doplníme citrónovou kůrou a petrželkou.

  • 3

    Upravíme na tvar kotlety.

  • 4

    Obalíme postupně v rozšlehaných vejcích a ve strouhance.

  • 5

    Po obou stranách osmahneme na rozehřátém oleji dozlatova.

Komentáře k receptu