Silná masová polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 500 g Hovězí oháňka
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Vepřové nožičky
  • 2 ks Telecí nožičky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 5764 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 561 g
  • Sodík 2730 mg
  • Bílkoviny 488 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 2375.6 mg
  • Draslík 5337.5 mg
  • Vláknina 28942 mg
  • Vitamín A 28942 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 213.2 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do studené vody dáme maso a sůl a vaříme 2 hodiny.

  • 2

    Přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a koření a vaříme doměkka.

  • 3

    Vyndáme maso, vykostíme, nakrájíme a dáme zpět do vývaru.

  • 4

    Přidáme nakrájenou zeleninu.

  • 5

    Rozšleháme žloutky se smetanou a přelijeme je hotovou polévkou.

Komentáře k receptu