Mrkvový křen

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 117 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 119 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 171.8 mg
  • Vláknina 9512 mg
  • Vitamín A 9512 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou mrkev a oloupaná jablka jemně nastrouháme a smícháme se strouhaným křenem.

  • 2

    Potom vše promícháme se zálivkou z vývaru, citronové šťávy, cukru a oleje.

  • 3

    Mrkvový křen se hodí k vařenému hovězímu a vepřovému masu a k uzeninám.

Komentáře k receptu