Tuňák na niceský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Tuňák obecný
  • 170 g Fazole bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika červená
  • 12 ks Rajčata Cherry
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Olivy černé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 373 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 1411.2 mg
  • Vláknina 15950.8 mg
  • Vitamín A 15950.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Doměkka uvaříme fazole v osolené vodě. Slijeme, opláchneme ve studené vodě a dáme stranou.

  • 2

    Steaky z tuňáka potřeme z obou stran olejem a okořeníme.

  • 3

    Rozpálíme v pánvi olej a zprudka steaky z obou stran osmažíme.

  • 4

    Zmírníme teplotu a 2 minuty z obou stran smažíme, dokud nezhnědne.

  • 5

    Dáme stranou.

  • 6

    Na zbytku oleje smažíme minutu kapii, přidáme fazole, rozpůlená cherry rajčata a olivy a necháme prohřát.

  • 7

    Odstavíme a zalijeme zeleninu octem.

  • 8

    Podáváme steaky se zeleninovou směsí, ozdobené petrželkou.

Komentáře k receptu