Vepřové maso se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 29 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 80.8 mg
- Draslík 813.3 mg
- Vláknina 4310 mg
- Vitamín A 4310 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 86.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na menší kousky a zprudka osmahneme na sádle. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli a dusíme, až změkne. Vložíme papriky nakrájené na nudličky, plátky rajčat, osolíme a dusíme doměkka.
-
2
Měkké maso vyjmeme, přisypeme nasekanou petrželku a přilijeme smetanu. Dále už nevaříme.
-
3
Podáváme s bramborami nebo s knedlíkem.
Komentáře k receptu
- světluška
- 29.01.2016 14:56:13
Dusíme ve vlastní šťávě? Musela jsem přilít vodu, maso by nestihlo změknout. V postupu i v ingrediencích není napsáno. Potom mně zarazila část, kde se má maso vyjmout. Lovit kostičky masa v hrnci se mně nechtělo. Možná jsem tím recept úplně změnila, tak se omlouvám. Použila jsem plecko, kýta se mně zdá suchá. A nakonec jsem omáčku zahustila, po té co jsem vybrala jako přílohu knedlík
Odpovědět