Kuřecí stehna nadívaná hroznovým vínem a parmazánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 856 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 55 g
- Sodík 623 mg
- Bílkoviny 78 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 340.5 mg
- Draslík 1017.8 mg
- Vláknina 2499.8 mg
- Vitamín A 2499.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lístky celeru nasekáme a smícháme se strouhaným parmazánem.
-
2
Kuřecí stehna vykostíme tak, aniž bychom porušili celistvost masa. Do každého vložíme 3 kuličky hroznového vína a sýrovou směs.
-
3
Pečící papír namočíme, vyždímáme a vyložíme jím zapékací mísu tak, aby přečníval po stranách. Vložíme maso, přidáme zbytek hroznového vína, zalijeme olejem, ochutíme solí a pepřem. Zabalíme do papíru a pečeme v troubě předehřáté na 185C.
-
4
Po 20min papír otevřeme a pečeme dalších 15min dozlatova.
-
5
Stehna podáváme s pečeným vínem, přelitá vypečenou šťávou.