Kuřecí stehna nadívaná hroznovým vínem a parmazánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Hroznové víno
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 8 ks Kuřecí stehna
  • 8 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 856 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 623 mg
  • Bílkoviny 78 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 340.5 mg
  • Draslík 1017.8 mg
  • Vláknina 2499.8 mg
  • Vitamín A 2499.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lístky celeru nasekáme a smícháme se strouhaným parmazánem.

  • 2

    Kuřecí stehna vykostíme tak, aniž bychom porušili celistvost masa. Do každého vložíme 3 kuličky hroznového vína a sýrovou směs.

  • 3

    Pečící papír namočíme, vyždímáme a vyložíme jím zapékací mísu tak, aby přečníval po stranách. Vložíme maso, přidáme zbytek hroznového vína, zalijeme olejem, ochutíme solí a pepřem. Zabalíme do papíru a pečeme v troubě předehřáté na 185C.

  • 4

    Po 20min papír otevřeme a pečeme dalších 15min dozlatova.

  • 5

    Stehna podáváme s pečeným vínem, přelitá vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu