Terina s telecím masem a pistáciovými oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 125 ml Martini bianco
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 8 plátek Anglická slanina
  • 2 plátek Chléb toastový
  • 1 kg Telecí maso mleté
  • 3 polévková lžíce Pistácie
  • 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 133.8 mg
  • Draslík 491.6 mg
  • Vláknina 2243.8 mg
  • Vitamín A 2243.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mlýnku rozemeleme toustový chléb.

  • 2

    Do misky vložíme maso s pistáciovými oříšky, zeleným pepřem, tymiánem, česnekem, vejcem, solí a rozemletým toustovým chlebem. Promícháme a vmícháme polovinu vermutu.

  • 3

    Pečící formu na chléb nebo terinu vyložíme plátky slaniny, aby její konce přesáhly okraje.

  • 4

    Formu vyplníme masovou směsí, zakryjeme přesahujícími kousky slaniny a zalijeme zbytkem vermutu. Přiklopíme formu a dáme do vodní lázně. Při teplotě 160 stupňů pečeme 90 minut. Pokud je v nádobě místo, tak po hodině přilijeme malé množství vermutu.

  • 5

    Formu vyndáme z trouby a po vychladnutí dáme do lednice.

Komentáře k receptu