Zajíc dušený - cibulář
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1001 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 45 g
- Sodík 97466 mg
- Bílkoviny 119 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 288 mg
- Draslík 2664.6 mg
- Vláknina 32731.5 mg
- Vitamín A 32731.5 mg
- Vitamín B6 2.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso rozporcujeme, protkneme proužky slaniny a osolíme po celém povrchu.
-
2
Zbytek slaniny vyškvaříme, přidáme máslo a nakrájenou cibuli a na tomto základu opečeme naporcované maso po všech stranách. Maso poté podlijeme, přidáme k němu koření a ocet, přikryjeme pokličkou a dusíme do poloměkka.
-
3
Jakmile je maso poloměkké, odkryjeme jej, přelijeme šťávou a dáme dopéct do rozehřáté trouby.
-
4
Šťávu zahustíme hladkou moukou smíchanou se lžičkou másla a povaříme. Koření vyjmeme vidličkou.
-
5
Jako přílohy podáváme knedlíky, míchané kompoty, brusinky.