Nadívané jehněčí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí kýta
  • 150 g Játra kuřecí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Žemle tuková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Jíška instantní
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 405 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 357.7 mg
  • Draslík 658.7 mg
  • Vláknina 2120.2 mg
  • Vitamín A 2120.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí kýtu prokrojíme na plát, naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Zpěníme na pánvi lžíci másla a orestujeme na ní na nudličky nakrájená kuřecí játra.

  • 3

    V misce smícháme žemle pokrájené na kostičky s vejci rozšlehanými s mlékem, solí, pepřem a špetkou muškátového květu. Přidáme játra, strouhanku a jemně nasekanou petrželku. Směs promícháme, naneseme na okraj masa, stočíme a svážeme potravinářským provázkem nebo režnou nití. Roládu vložíme do zapékací mísy, přidáme cibule nakrájené na měsíčky, podlijeme vodou, zakryjeme poklicí a pečeme hodinu.

  • 4

    Poté poklici sundáme a dopečeme dozlatova. Šťávu z masa zahustíme lžící hotové světlé jíšky.

Komentáře k receptu