Bramborový závin s uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 720 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1161 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 187.5 mg
- Draslík 1072.2 mg
- Vláknina 14600 mg
- Vitamín A 14600 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme si brambory a necháme vychladnout. Oloupeme je a dáme na vál.
-
2
Přisypeme na ně mouku a krupici, přidáme sádlo, osolíme a dobře promícháme.
-
3
Rozklepneme na těsto vejce a vypracujeme do hladka.
-
4
Těsto rozválíme do obdélníkového tvaru, asi 1 cm silné, naklademe na něj na drobno nakrájené uzené maso a svineme.
-
5
Upečeme dozlatova v předehřáté troubě.