Masové kuličky s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hovězí maso zadní
  • 200 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Cibule
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Hovězí vývar základní
  • 1 ks Celer bulvový
  • 0.5 ks Bobkový list
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 194687 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 153.5 mg
  • Draslík 677.4 mg
  • Vláknina 4675.4 mg
  • Vitamín A 4675.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jako první připravíme omáčku.

  • 2

    Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli. Jakmile začne růžovět, zasypeme ji moukou a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme jíšku vývarem nebo vodou, přidáme celer, bobkový list, sůl, lžičku cukru, rajčatový protlak. Vše řádně rozšleháme a povaříme na mírném ohni zhruba 20 minut. Z hotové omáčky vyndáme bobkový list.

  • 3

    Maso umeleme, přidáme ostatní přísady, řádně rozmícháme a tvoříme kuličky velké jako vlašský ořech. Kuličky opečeme na tuku pozvolna po celém povrchu a vložíme do omáčky.

  • 4

    V omáčce kuličky povaříme cca 15 minut.

  • 5

    Jako přílohu podáváme vařené špagety.

Komentáře k receptu