Penne s houbami a modrým plísňovým sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Žampiony - sterilované
  • 450 g Těstoviny Penne
  • 200 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 1 ks Pórek
  • 8 ks Anglická slanina
  • 6 ks Víno bílé
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2460 kcal
  • Sacharidy 126 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 2758 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 126 g
  • Cholesterol 173.5 mg
  • Draslík 1540.8 mg
  • Vláknina 6315.8 mg
  • Vitamín A 6315.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájený pórek osmahneme na rozpáleném oleji 4 minuty doměkka, přidáme slaninu a za stálého míchání 4 minuty smažíme.

  • 2

    Vysypeme žampiony a 4 minuty osmahneme. Přilijeme víno a 3 minuty zvolna vaříme, dokud se neodpaří.

  • 3

    Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny, slijeme a s plísňovým sýrem přidáme k žampionové směsi. Mícháme opatrně a zahříváme 2 minuty, dokud se sýr nezačne roztékat.

  • 4

    Osolíme, opepříme a ozdobíme petrželí.

Komentáře k receptu