Jehně nebo kůzle smažené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Jehněčí maso
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Tuk
  • 1 ks Strouhanka
  • 1 ks Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1022 kcal
  • Sacharidy 166 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 65218 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 166 g
  • Cholesterol 113.1 mg
  • Draslík 323.4 mg
  • Vláknina 17900 mg
  • Vitamín A 17900 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 165.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a rozdělíme na tři části. Oddělíme plecka, odkrojíme nohy a další část v kloubu u lopatky. Následně odsekneme obě poloviny krku a hrudník rozdělíme přes žebra, aby porce masa nebyly příliš vyklenuté a dobře se smažily.

  • 2

    Naporcované maso osušíme, osolíme, obalíme v mouce, omočíme ve strouhané housce. Vyšší porce smažíme zvolna a dosmažujeme.

  • 3

    Usmažené maso odkládáme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk.

  • 4

    Před podáváním osmažené maso pokapeme máslem a ozdobíme dílky citrónu.

Komentáře k receptu