Švédská roštěnka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Hovězí maso zadní
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Olej stolní
  • 1 ks Sardelová pasta
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 0.25 l Mléko odtučněné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 4876 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 519 g
  • Sodík 195893 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 323.5 mg
  • Draslík 403.9 mg
  • Vláknina 16506 mg
  • Vitamín A 16506 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátek zlehka naklepeme, okraj nařízneme, osolíme a opepříme. Rychle ho pak opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji s dorůžova osmahnutou nadrobno nakrájenou cibulkou. Plátek trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka, přičemž ho nezapomeneme otáčet a podle potřeby podlévat. Když je maso měkké, můžeme jej vyjmout, šťávu zaprášíme moukou, přilijeme mléko a za stálého míchání omáčku dovaříme. Před koncem varu přidáme podle chuti sardelovou pastu a na drobné kostičky nakrájené kyselé okurky.

Komentáře k receptu