Okra s rajčaty a koriandrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Okra - Ibišek jedlý
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 60 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 138 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 413.9 mg
  • Vláknina 7454.8 mg
  • Vitamín A 7454.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Seřízneme tvrdou vnější část špičaté horní strany okry tak, abychom nepoškodili vnitřek.

  • 2

    Nakrájíme omytou a osušenou okurku na kousky.

  • 3

    V jedné vrstvě rozložíme na talíř a octem pokapeme.

  • 4

    Necháme uležet 20 minut.

  • 5

    Přidáme cukr, rajčata, sůl, bobkový list, pepř a koriandr. Promícháme a 35 minut dusíme.

  • 6

    Okru prohrábneme, vyjmeme bobkový list a podáváme.

Komentáře k receptu