Curyšský telecí řízek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 500 g Telecí kýta
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 150 g Šunka dušená
  • 200 g Olej stolní
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 989 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 208 mg
  • Draslík 479.2 mg
  • Vláknina 273 mg
  • Vitamín A 273 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky z telecí kýty naklepeme, osolíme a na každý do poloviny položíme plátek šunky a sýru. Druhou polovinu přehneme, aby se okraje kryly a naklepeme.

  • 2

    Řízky poprášíme hladkou moukou a opékáme je na oleji 3 minuty na každé straně. Vyjmeme je, olej slijeme, přidáme máslo, trochu vývaru a krátce povaříme.

  • 3

    Nakonec přidáme nasekanou petrželku a řízky přelijeme šťávou.

Komentáře k receptu