Kuře na španělský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 659 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 50 g
- Sodík 933 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 181.5 mg
- Draslík 416.2 mg
- Vláknina 477 mg
- Vitamín A 477 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřata očistíme, opláchneme, nakrájíme na čtvrtky a v kloubech je nařízneme. Okapané maso osolíme, opepříme a na tuku opečeme.
-
2
Do tuku od opékání přidáme polovinu dávky másla a dorůžova na něm osmahneme jemně nakrájenou cibuli.
-
3
K cibuli přidáme oloupaný, rozsekaný česnek a kečup. Základ zalijeme vodou a uvedeme do varu.
-
4
Do vařícího základu vložíme kuřata a za občasného přelévání je pod poklicí dusíme. Po půl hodině dušení přidáme šunku nakrájenou na nudličky a podušenou na zbylém másle, přilijeme víno a maso dodusíme.
-
5
Nakonec šťávu přisolíme a krátce povaříme.
-
6
Při podávání jednotlivé porce přeléváme necezenou šťávou s vložkou šunky.