Pštrosí maso dodávají na trh specializované firmy. Pochází z „umělých řízených“ evropských chovů - maso z pštrosů, kteří žijí ve volné přírodě, na trhu není.
Maso ze pštrosa je k dostání výhradně ve velkých kusech - tzv. kýtách a zádech. Kýty jsou těžké až 20 kilogramů a maso z nich je nejkvalitnější, krk a záda jsou nejméně kvalitní a také málo žádané. Vnitřnosti - srdce, žaludek a játra - se používají do klobás a salámů.
Možnosti nákupu pštrosího masa jsou značně omezené. Čerstvé maso na trhu v podstatě není, k dostání je především chlazené nebo zmražené. V tomto případě jsou důležité údaje o datu spotřeby, obal nesmí být nijak porušený. Nákup chlazeného masa je mnohem lepší varianta, protože mražené většinou ztrácí jak přirozenou chuť a vůni, tak i některé výživné látky.
V České republice je několik farem, kde pštrosy chovají, a to je v podstatě jediná možnost, jak získat čerstvé maso. V takovém případě je nejdůležitější informace o datu, kdy bylo zvíře usmrceno. Při nákupu je také velmi důležité veterinární osvědčení, které prokazuje, že maso neobsahuje žádné bakterie a může být konzumováno. Pokud prodávající není schopen takové osvědčení předložit, pak maso zásadně nekupujeme! V případě jeho konzumace je totiž poměrně velké riziko různých vážných onemocnění.
Pštrosí maso se v kuchyni i na stole objevuje jen velmi výjimečně. Pokud s ním nemáme zkušenosti, je lepší jeho nákup, ale i kuchyňskou úpravu svěřit někomu, kdo s ním už má zkušenosti.