Losos v zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brokolice
  • 250 g Chřest bílý
  • 250 g Mrkev kořen
  • 80 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 125 ml Zakysaná smetana
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 4 ks Losos - filety
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 658 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 175 g
  • Sodík 97322 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 198.9 mg
  • Draslík 1535 mg
  • Vláknina 15688.5 mg
  • Vitamín A 15688.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Chřest oloupeme, odřízneme spodní dřevnaté konce a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut. Brokolici rozebereme na růžičky, mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Každý druh zeleniny uvaříme zvlášť v osolené vodě doměkka.

  • 2

    Ohřejeme 150 ml zeleninového vývaru, vmícháme do něj 125 ml kysané smetany, osolíme, opepříme a vmícháme okapanou zeleninu.

  • 3

    Lososa obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme máslo a porce lososa na něm opékáme 2 - 3 minuty z každé strany.

  • 4

    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia, porce lososa vložíme do vymaštěné zapékací formy a poklademe směsí míchané zeleniny. Zasypeme strouhaným sýrem a zapékáme asi 7 minut, dokud se sýr neroztaví.

Komentáře k receptu