Zapečený pórek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 400 g Maso mleté - mix
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 97.7 mg
  • Draslík 192.6 mg
  • Vláknina 3549.5 mg
  • Vitamín A 3549.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Větší pórek nakrájíme na 10 cm dlouhé válce a slupky vysunutím oddělíme tak, aby vznikly duté komínky.

  • 2

    V misce promícháme mleté maso, utřený česnek, vejce, strouhanku, mléko, sůl a pepř a směsí plníme připravené komínky z pórku.

  • 3

    Naplněné pórky vyskládáme do zapékací mísy, zalijeme rozšlehanou smetanou, v níž jsme rozmíchali jednu lžíci hladké mouky.

  • 4

    Zapékací mísu vložíme do trouby a pórky pečeme na 190 stupňů Celsia zhruba 25 - 30 minut. Ke konci na pórky rozložíme plátky sýra a ještě chvíli zapékáme, dokud se sýr nerozpustí.

Komentáře k receptu