Jak uvařit perfektní knedlíky

Publikováno: 11.04.2016
Houskové knedlíky jsou kuchařská klasika. Velmi často se připravují i knedlíky bramborové a chutné jsou i knedlíky karlovarské. Mezi oblíbené druhy knedlíků patří samozřejmě i knedlíky ovocné.

Houskové knedlíky

Uvařte si vlastní domácí houskové knedlíky! Až svoje knedlíky poprvé ochutnáte, zcela jistě zapomenete na polotovary v sáčku. Už nikdy si nekoupíte ani tzv. hotové knedlíky, které si sice jen ohřejete, ale tak, jako na domácích, si na nich nikdy nepochutnáte.

Bramborové knedlíky

Těsto na bramborové knedlíky se připravuje v podstatě jen z uvařených oloupaných a prolisovaných brambor, vejce, mouky a soli. Důležitý je výběr správného typu brambor, samotná příprava je ale poměrně rychlá a jednoduchá. Zvládne ji určitě každý, a výsledek je mnohonásobně lepší, než když se použijí práškové polotovary.

Karlovarský knedlík

Vynikající příloha a také chutná obměna jiných druhů knedlíků u mnoha jídel. Jeho příprava není složitá a podle našeho videoreceptu ji určitě zvládnete.

Kynuté těsto na ovocné knedlíky

Kvásek

Kvásek je nezbytným základem všech kynutých těst. Kvásek se připravuje z droždí, mléka, cukru a mouky. Podle jejich použití se kvásek připravuje z různých druhů hladké nebo polohrubé mouky, hrubou bychom vůbec používat neměli.

Postup je velmi jednoduchý, a zvládne ho opravdu každý.  Dobu přípravy nelze v podstatě nijak urychlit, jedinou možností je vyšší teplota v místě, kde kvásek necháme vzejít.   




Zaregistrujte se, zabere to chviličku

Registrací získáte možnost hodnotit, komentovat a ukládat recepty