Perkelt se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 400 g Vepřový bok
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 753 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 230 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 106.7 mg
  • Draslík 252.5 mg
  • Vláknina 1732.4 mg
  • Vitamín A 1732.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bůček omyjeme a nakrájíme na kostky. Maso opečeme na osmažené cibuli s paprikou, osolíme, zalijeme vodou a udusíme doměkka.

  • 2

    Měkký bůček vyjmeme, šťávu odpaříme a tuk zaprášíme moukou. Opražíme, přidáme rajčatový protlak, utřený česnek a zředíme vývarem. Nakonec přilijeme rozšlehanou smetanu. Chvíli povaříme, procedíme a dochutíme.

  • 3

    Podáváme s těstovinami nebo s noky.

Komentáře k receptu