Vaječná směs na přelití masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Vejce slepičí
  • 5 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 8 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 94 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 246.6 mg
  • Draslík 80.6 mg
  • Vláknina 182.3 mg
  • Vitamín A 182.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Některé masité pokrmy ještě před dopečením zapékáme přelité vaječným těstíčkem. Těstíčko dochutíme pórkem, cibulí, sýrem, špetkami soli a pepřem. Tyto přísady ušleháme, zalijeme tím hotové maso a zprudka zapečeme v troubě.

  • 2

    Takto zapečené maso podáváme s bramborem.

Komentáře k receptu