Mongolské jehněčí
Suroviny
- 300 g Jehněčí maso
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Zázvor celý
- 1 kávová lžička Koření pěti vůní
- 1 ks Cibule
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Okurka salátová
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 9 g
- Sodík 224 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 235.9 mg
- Vláknina 3956 mg
- Vitamín A 3956 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 713.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí filet nebo panenku nakrájíme po vláknu na 6 dlouhých hranolků, promícháme s jemně nasekaným zázvorem, sečuánským pepřem, solí, nasekanou jarní cibulkou, omáčkami, kořením a vínem.
-
2
Dáme do lednice min. na 2 hodiny. Přendáme na tepluvzdorný talíř,
-
3
zakryjeme a vaříme nad párou asi 2 hodiny. Maso musí být křehké.
-
4
Můžeme přilít vodu. Maso před podáváním zprudka opečeme a pokrájíme na malé kousky.
-
5
Podáváme na listech salátu, pokapané tmavou omáčkou. Ozdobíme tenkými proužky okurky a cibule, můžeme zabalit jako rolku.