Milistra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 g Pšeničná krupice
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 951 mg
  • Vláknina 12900 mg
  • Vitamín A 12900 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané nakrájené brambory zalijeme horkou vodou. Osolíme, přivedeme k varu, prisypeme část nakrájené slaniny nebo škvarkového sádla a jemně přisypáváme krupici. Za občasného míchání uvaříme.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, rozebereme ji na kroužky a osmažíme dorůžova na zbytku slaniny nebo škvarkovém sádle.

  • 3

    Přelijeme ji přes uvařenou kaši /milistru/ v míse či na talířích.

Komentáře k receptu