Milistra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 12 g
- Sodík 298 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 951 mg
- Vláknina 12900 mg
- Vitamín A 12900 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané nakrájené brambory zalijeme horkou vodou. Osolíme, přivedeme k varu, prisypeme část nakrájené slaniny nebo škvarkového sádla a jemně přisypáváme krupici. Za občasného míchání uvaříme.
-
2
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, rozebereme ji na kroužky a osmažíme dorůžova na zbytku slaniny nebo škvarkovém sádle.
-
3
Přelijeme ji přes uvařenou kaši /milistru/ v míse či na talířích.