Bílé fazole po moravsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 722 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 32 g
- Sodík 85 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 45 mg
- Draslík 2087.8 mg
- Vláknina 36395 mg
- Vitamín A 36395 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole předem namočíme, nejlépe přes noc. Uvaříme je do měkka, skoro do rozvaření.
-
2
Zahustíme je jíškou, aby nám vznikla řídká kaše.
-
3
Kaši osolíme, přidáme ocet, spařené sušené švestky a necháme asi 10 povařit. Na závěr omastíme máslem.