Zapečené brambory v pekárně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 145 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 13 g
- Sodík 230 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 78.3 mg
- Draslík 107.9 mg
- Vláknina 850 mg
- Vitamín A 850 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce.
-
2
Pečící formu (bez metliček) vyložíme pečícím papírem, který potřeme olejem.
-
3
Na pánvičce osmahneme kuřecí maso (na kostičky) a okořeníme grilovacím kořením. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a nakrájenou anglickou slaninu.
-
4
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
5
V hrnku rozkvrdláme vejce se smetanou, okořeníme grilovacím kořením.
-
6
Do formy poklademe brambory, dáme část směsi z pánvičky.
-
7
Zalijeme polovinou smetany s vajíčkem. Opět brambory, zbytek směsi a navrch poklademe také brambory. Zalijeme zbytkem smetany.
-
8
Po 45 minutách posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme ještě 15 minut.