Zapečené brambory v pekárně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 100 g nastrouhaného sýra
  • 250 ml smetany na šlehání
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Grilovací koření
  • 10 ks menších brambor
  • 1 ks střední kuřecí prso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 145 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 230 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 78.3 mg
  • Draslík 107.9 mg
  • Vláknina 850 mg
  • Vitamín A 850 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce.

  • 2

    Pečící formu (bez metliček) vyložíme pečícím papírem, který potřeme olejem.

  • 3

    Na pánvičce osmahneme kuřecí maso (na kostičky) a okořeníme grilovacím kořením. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a nakrájenou anglickou slaninu.

  • 4

    Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 5

    V hrnku rozkvrdláme vejce se smetanou, okořeníme grilovacím kořením.

  • 6

    Do formy poklademe brambory, dáme část směsi z pánvičky.

  • 7

    Zalijeme polovinou smetany s vajíčkem. Opět brambory, zbytek směsi a navrch poklademe také brambory. Zalijeme zbytkem smetany.

  • 8

    Po 45 minutách posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme ještě 15 minut.

Komentáře k receptu