Třešňový koláč s posýpkou
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 260 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 750 g Třešně
- 220 g Cukr krupice
- 80 g Cukr moučkový
- 1 ks Jogurt bílý
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 dl Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 17 g
- Sodík 30 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 101.6 mg
- Draslík 230.1 mg
- Vláknina 3309 mg
- Vitamín A 3309 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1048.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Začneme netradičně posýpkou: hladkou moukzü, cukr a rozpuštěné máslo smícháme, uplácáme kouli a dáme do mražáku.
-
3
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak přidáme jogurt, olej, mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. nasypeme třešně a vmícháme do těsta. Těsto naneseme na plech, z mražáku vyndáme zmrzlou kouli posýpky a nastrouháme ji na těsto.
-
5
Pečeme při 180°C dozlatova.