Třešňový koláč s posýpkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 260 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 750 g Třešně
  • 220 g Cukr krupice
  • 80 g Cukr moučkový
  • 1 ks Jogurt bílý
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 30 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 101.6 mg
  • Draslík 230.1 mg
  • Vláknina 3309 mg
  • Vitamín A 3309 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1048.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Začneme netradičně posýpkou: hladkou moukzü, cukr a rozpuštěné máslo smícháme, uplácáme kouli a dáme do mražáku.

  • 3

    Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak přidáme jogurt, olej, mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. nasypeme třešně a vmícháme do těsta. Těsto naneseme na plech, z mražáku vyndáme zmrzlou kouli posýpky a nastrouháme ji na těsto.

  • 5

    Pečeme při 180°C dozlatova.

Komentáře k receptu