Salát z nastrouhané kapusty
Suroviny
- 500 g Kapusta růžičková
- 100 g Ořechy vlašské
- 75 ml Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Avokádo
- 1 ks Citrony
- 1 ks Kapusta hlávková
- 1 ks Jablko granátové
- 3 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Šalotka
- 3 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 30 g
- Sodík 502 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 8.2 mg
- Draslík 1719.1 mg
- Vláknina 38815 mg
- Vitamín A 38815 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 333.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapusty nastrouháme nahrubo. Dáme je do velké mísy.
-
2
Připravíme si zálivku: citronovou šťávu smícháme s octem, olejem, najemno nasekanou šalotkou, utřeným česnekem, solí a pepřem.
-
3
Zálivku přelijeme přes kapustu a dobře promícháme.
-
4
Před podáváním salát ještě ozdobíme plátky avokáda, zrníčky z jablka a nahrubo nasekanými ořechy. Přidáme strouhaný parmazán a podáváme.