Ovesné lívanečky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 4 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 67.6 mg
- Draslík 154 mg
- Vláknina 2525 mg
- Vitamín A 2525 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Droždí rozdrobíme do hrnečku, přilijeme trochu vlažného mléka, přidáme lžíci cukru a necháme vzejít kvásek.
-
2
Ostatní sypké přísady vsypeme do mísy, přidáme vzešlý kvásek, zbylé vlažné mléko rozmíchané s vejcem a zaděláme řídké lívancové těsto. Necháme asi 20 minut kynout na teplém místě.
-
3
Z těsta smažíme na lívanečníku nebo na pánvi potřené olejem menší lívance z obou stran dozlatova.
-
4
Můžeme podávat s povidly, s marmeládou, se šlehačkou nebo jen obalené v cukru se skořicí.