Kuřecí hamburgery
Suroviny
- 450 g Kuřecí prsa
- 20 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibulka jarní
- 4 ks Žemle tuková
- 4 plátek Salát hlávkový
- 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kečup
- 4 polévková lžíce Kukuřice cukrová nakládaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 14 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 207.8 mg
- Draslík 566 mg
- Vláknina 2440 mg
- Vitamín A 2440 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme najemno, jarní cibulku na kolečka, petrželovou nať usekáme najemno.
-
2
Kuřecí prsa umeleme.
-
3
Smetanu promícháme se strouhankou a necháme odležet.
-
4
Cibuli zpěníme na másle a necháme zchladnout.
-
5
V míse promícháme mleté maso s cibulí, rozšlehanými vejci, petrželovou natí, smetanou, osolíme a opepříme.
-
6
Z hmoty tvoříme placičky o průměru housky, asi 1 cm silné, dáme pod fólii a necháme v lednici odležet.
-
7
Housky podélně rozkrojíme a na grilu ohřejeme.
-
8
Hamburgery opečeme na grilovací pánvi dozlatova, z každé strany asi 5 minut.
-
9
Na spodní půlku housky dáme list salátu, lžíci kukuřice a hamburger. Ten potřeme kečupem, hořčicí a přiklopíme druhou půlkou housky.